Meta kouluttaa tekoälymallejaan käyttäjien sisällöillä – mitä sinun tulisi tietää?

Meta on ilmoittanut käyttävänsä käyttäjiensä henkilökohtaisia sisältöjä tekoälyn kehittämiseen.

Yhtiö on kertonut keräävänsä käyttäjiensä sisältöjä, kuten kuvia ja julkaisuja tekoälymallien kouluttamista varten. Näitä sisältöjä Meta on koonnut jo vuodesta 2007 lähtien. Käyttäjille on tullut ilmoituksia sisältöjen hyödyntämisestä jo muutaman viikon ajan. Oman sisällön käytön voi kuitenkin kieltää, mutta Meta ei ole tehnyt sitä helpoksi. Jatka lukemista, niin kerromme miten voit kieltää omien sisältöjesi käytön tekoälyn hyödyntämiseen.

Päätös on herättänyt keskustelua ja monenlaisia reaktioita, joten on hyvä avata, mitä tämä käytännössä tarkoittaa. Metan tarkoituksena on hyödyntää käyttäjien sisältöjä tekoälyyn perustuvissa ominaisuuksissa ja kokemuksissa sekä tehdä palveluista entistä parempia pitkällä aikavälillä. Yhtiö on korostanut, ettei aio käyttää yksityisiä keskusteluja kehitystyössään. Metan tekoälylle lähetettyjä viestejä taas voidaan käyttää apuna koulutusprosessissa.

Uudet käytännöt astuvat voimaan 26. kesäkuuta. Euroopan unionin tietosuoja-asetus velvoittaa digitaalisia palveluja kertomaan käyttäjilleen, mihin heidän tietojaan käytetään. Metan käyttäjillä on kuitenkin oikeus kieltää sisältöjensä käytön tekoälytarkoituksiin. Tämä voidaan tehdä täyttämällä lomake, johon perustellaan käsittelyn vaikutus itseensä. Kieltämisen syyksi ei tarvita erikoisempaa perustelua. Mikäli sinulla on yksityinen profiili, sisältöjäsi ei käytetä.

Näin käytön kieltäminen tapahtuu

Testasimme henkilökohtaisilla tileillämme, miten käytön kieltäminen tapahtuu. Oikean sivun löytäminen on tehty melko työlääksi, mikä todennäköisesti on tarkoituksenmukaista yhtiön kannalta. Lomake oli nopea täyttää ja sen jälkeen lähetys vahvistettiin sähköpostiin tulevan koodin kanssa. Pääset tarvittaessa tekemään kiellon selaimella tästä linkistä.  

Instagramissa tämän voi tehdä menemällä oman profiilin asetuksiin, skrollaamalla alas ja valitsemalla “tietoja” –> “tietosuojakäytäntö” –> “oikeudestasi vastustaa”, tämän jälkeen sinulle avautuu täytettävä lomake.

Tutustu myös näihin blogikirjoituksiin

Blogi

Threads Suomessa – miten uusi alusta on otettu vastaan?

Aktiiviset sosiaalisen median käyttäjät ottivat Threads -sovelluksen omakseen nopeasti ja selkeä käyttöliittymä on saanut positiivista palautetta. Sovelluksessa jaetaan julkaisuja, kuvia ja videoita sekä interaktiivisesti vaihdetaan ...
Blogi

Google selkeyttää arkaluontoisten tapahtumien määritelmää

Google päivittää sopimatonta sisältöä koskevaa käytäntöä: Arkaluontoisten tapahtumien määritelmän selkeyttäminen. Lue täältä mikä muuttuu ja miten se vaikuttaa Google-mainontaan.
Blogi

Top 7 markkinointitrendit vuonna 2024

Aika tutustua vuoden 2024 markkinointirendeihin. Listasimme seitsemän merkityksellisintä – lue täältä koko artikkeli!
Scroll to Top
PALVELUT
Blogi

Threads Suomessa – miten uusi alusta on otettu vastaan?

Aktiiviset sosiaalisen median käyttäjät ottivat Threads -sovelluksen omakseen nopeasti ja selkeä käyttöliittymä on saanut positiivista palautetta. Sovelluksessa jaetaan julkaisuja, kuvia ja videoita sekä interaktiivisesti vaihdetaan ...