Videotuotanto

Vaikuttavaa videotuotantoa kustannus­tehokkaasti

Videotuotanto mahdollistaa yrityksille nopean ja joustavan tavan erottuvaan viestintään eri kanavissa.

Mistä muodostuu järkevä videotuotanto?

Videotuotannon huolellinen ja perusteellinen suunnittelu on avain kustannustehokkaiden videoiden luomiseen. Kattava kartoitus siitä mitä tavoitteita videotuotannolla on, sekä miksi sitä tehdään auttaa tuotannon skaalaamisessa juuri yrityksesi tarpeiden mukaisesti.

Livetuotanto

Joustava livetuotanto tuo tapahtumat, haastattelut ja tilaisuudet kohderyhmäsi luo! Ammattilaisten kanssa liven tekeminen on sujuvaa ja rentoa.

Koulutusvideot

Koulutus- ja ohjevideot vahvistavat asiakaskokemusta ja jäävät mieleen. Niihin voidaan palata aina uudelleen ja ne säästävät aikaa henkilökohtaiselta opastukselta.

Tuotevideot

Näyttävä tuotevideo puhuu puolestaan ja tuo tuotteen tai palvelun parhaat puolet esiin sekunneissa. Tuotevideoilla on suuri merkitys ostopäätöksen muodostamisessa.

Somevideot

Somevideot someen sopivalla kalustolla. Hyvin suunniteltuna kattava määrä lyhytvideoita voidaan tuottaa lyhyessäkin ajassa.

3D & Animaatiot

Asiakkaat kertovat sen parhaiten. Videopalautteet ja asiakastarinat ovat tehokkain keino vakuuttaa potentiaaliset asiakkaat ostovaiheessa.

Yritysvideot

Vahvista työnantajamielikuvaa houkuttelevalla rekryvideolla. Video kertoo yrityksestä ja sen arvoista helposti enemmän kuin tuhat sanaa.

Showreel 2023 – vuoden videotuotannon highlightit

Asiakkaidemme joukossa on ollut brändejä, yrityksiä ja yksityishenkilöitä, ja olemme luoneet videoita markkinointikampanjoihin, yritysviestintään, tapahtumadokumentointiin, koulutusmateriaaleihin ja paljon muuhun. Olemme erikoistuneet sekä live-kuvaamiseen että jälkikäsittelyyn ja käytämme alan viimeisintä teknologiaa ja ohjelmistoja varmistaaksemme, että tuotoksemme vastaavat asiakkaidemme korkeita odotuksia.

Videoita kaikkiin tarpeisiin

Ketterä ja tehokas videotuotanto antaa yrityksellesi mahdollisuuden erottua joukosta kaikilla osa-alueilla, oli kyse sitten tuotteen esittelystä, koulutusvideosta, rekrytoinnista, somesta tai livetuotannosta. Vuosien kokemuksen myötä pystymme tuottamaan laadukkatia videoita tarpeesi ja budjettisi huomioiden.

Käyttötarkoitus

Mitä videolla halutaan viestiä ja missä sitä halutaan levittää? Videoita voidaan luoda eri tarkoituksiin, kuten somekampanjoihin, rekrytointiin, tapahtumiin tai koulutuksiin. Parhaimmillaan videoita voidaan hyödyntää useisiin tarkoituksiin.

Kustannustehokkuus

Videotuotannon kustannukset voidaan pitää järkevänä, kun suunnittelutyö on tehty riittävän tarkasti. Kuvauksiin varataan vain tarvittava määrä kalustoa sekä henkilöstöä, jolloin kustannukset eivät nouse pilviin. Esimerkiksi TikTok-pätkät eivät vaadi elokuvaustason kalustoa ollakseen laadukkaita.

Löydettävyys

Kun video on kerran tehty, sitä kannattaa myös hyödyntää. Markkinoinnin tehtävänä on tuoda video oikeiden ihmisten löydettäväksi ja kerryttää videolle näkyvyyttä. Relevantti sisältö ja kohdennus markkinoinnilla maksimoivat videotuotannon tulokset.

Käyttäjille kohdennetut tuotevideot vahvistavat ostopäätöstä

Miten tuoda esiin tuote ja sen tarkoitus sekunneissa? Video on omiaan tuotemarkkinoinnissa, sillä sen avulla voidaan esittää tuotteen käyttötarkoitus, kohderyhmä, käyttöympäristö tai käyttöohjeet nopeasti. Yllä oleva video on tehty Cloudboots-verkkokaupalle, joka myy palautumiseen tarkoitettuja painehoitolaitteita. Kohderyhmää ovat ensisijaisesti urheilijat ja aktiiviliikkujat.

Miksi tilata video yritykselle?

Video on tehokas väline tuotteiden, palveluiden tai viestin välittämiseen kohderyhmälle nopeasti ja kattavasti – samalla brändiä ja sen arvoja vahvistaen. Hyvin toteutettu ja ammattimaisesti tuotettu video herättää luottamusta ja kiinnostusta yritykseen ja on oiva tapa erottua kilpailijoista. 

Tehokas videotuotanto yritykselle

Nykyteknologian avulla videotuotanto on tullut helpommaksi ja edullisemmaksi kuin koskaan ennen. Lisäksi, kun video on kerran tuotettu, sitä voidaan hyödyntää eri kanavissa ja markkinointikampanjoissa pitkään, mikä tekee siitä pitkäaikaisen sijoituksen yrityksen viestintään.

Videon merkitys markkinoinnissa

Videoilla on suuri potentiaali tavoittaa laaja yleisö ja pysäyttää katsojat sisältösi ääreen. Etenkin sosiaalinen media ja muut videoiden tehokaaseen jakamiseen ja suurten katsojamäärien saavuttamiseen – myös kohdennetusti. Algoritmit suosivat videoita tavallisia kuvajulkaisuja enemmän.

Videon hyödyt

Mitä sisältyy videotuotantoon?

Jokainen projekti on ainutlaatuinen ja videotuotannon hinta muodostuu useista tekijöistä. Ennen projektin alkua kuuntelemme tarkalla korvalla asiakkaidemme toiveet ja annamme ehdotuksen videotuotannolle sekä tarjouksen projektin kustannuksista. Hinta riippuu videon laajuudesta ja kestosta, kuvauspaikkojen ja -olosuhteiden vaatimuksista, kuvaustiimin ja tarvittavan laitteiston käytöstä, editoinnin ja jälkituotannon monimutkaisuudesta sekä lisäpalveluista.

Ideointi

Projekti käynnistyy ideoinnista ja suunnittelusta. Hyvä suunnitelma on edellytys onnistuneelle tuotannolle.

Projektinhallinta

Selkeä ja sujuva projektinhallinta mahdollistaa videotuotannon nopeasti ja laadukkaasti. 

Tuotanto

Kuvaustuotantoon sisältyy kalusto, videomateriaalin kuvaaminen sekä ohjaus. 

Jälkituotanto

Jälkituotanto eli editointi on vaihe, jossa kuvatusta videomateriaaleista luodaan valmis video tai videot.

Videotuotannon lisäpalvelut – mistä voisi olla hyötyä?

Riippuen videotuotannon tarkoituksesta ja sen tavoitteista, voidaan videoissa käyttää  erilaisia efektejä ja elementtejä. Jotkut videot kaipaavat spiikin, toiset taas animointia. Videotuotantoa täydentämään suosittelemme laadukasta valokuvapankkia sekä hyödyntämään videoiden täyden potentiaalin markkinoinnissa.

Ammattivalokuvaus

Valokuvaus on mahdollista suorittaa videotuotannon yhteydessä, jolloin samalla iskulla saadaan yhtenäistä materiaalia yrityksesi käyttöön.

Somekuvaus

Behind the scenes -materiaalia kuvauspäivästä tai somedokumentointia tapahtumista ja tilaisuuksista.

Spiikki

Voiceover eli spiikki täydentää videon sanomaa ja sopii videoille, joihin tarvitaan selostusta tai vakuuttavaa mainosääntä.

Markkinointi

Kohdenna videot oikein ja oikeissa kanavissa markkinointistrategian avulla. Autamme myös markkinoinnin toteutuksessa.

Raakamateriaalit

Tarvittaessa raakamateriaaleista, eli käsittelemättömistä videoista voidaan luoda videopankki, joka on vapaassa käytössäsi.

Animointi

3D-animointi tekee videoista havainnollistettavia ja sen avulla voidaan luoda asioita, joita ei vielä ole olemassakaan.

Koti on paljon enemmän kuin osoite – katso Arktan brändivideo

Brändivideon tarkoitus on tuoda yrityksen viesti ymmärrettävästi katsojille ja vahvistaa mielikuvaa brändistä ja sen toiminnasta. Arkta on pitkän linjan asuntorakentaja, jonka kilpailuvaltteja ovat aito asiakaslähtöisyys, modernit ratkaisut sekä vastuullisuus yrityksen toiminnassa. Mielikuvat luodaan tunnelmilla ja tunteita herättämällä – millaisia tunteita haluaisit oman brändisi nostavan pintaan?

Näin videotuotanto etenee

Vuosien kokemuksen myötä olemme kehittäneet tehokkaan toimintatavan, jota noudatamme videotuotantoprojekteissamme. Haluamme jakaa kanssasi prosessimme vaiheet, jotta voit saada paremman käsityksen siitä, miten videotuotannon prosessi etenee.

Vahva projektinhallinta ja aikataulutus

Ennen projektin käynnistämistä haluamme kuulla toiveesi videon valmistumisen aikataululle. Videotuotannon laajuuden kartoitettuamme voimme tehdä aikataulun ja lyödä kuvauspäivät lukkoon. Ennen projektin alkua on hyvä sopia vastuut, kuten kuka hoitaa rekvisiittojen hankinnat sekä näyttelijöiden värväämisen.

Aloitus

Aloituspalaverissa selvitetään videotuotannon tarpeet ja toiveet perusteellisesti. Keskustelemme videotuotannon tavoitteista ja kohderyhmästä sekä ideoimme yhdessä videoiden sisältöä. 

Suunnittelu

Suunnitteluvaiheessa tehdään kuvaussuunnitelma. Kuvaussuunnitelma sisältää aikataulun, kaluston määrittelyn sekä arvion editointitarpeista.

Tuotanto

Sovittuina kuvauspäivinä tapahtuu itse kuvaustuotanto, jolloin saavumme paikalle kalustomme kera ja kuvaamme videot purkkiin. 

Jälkituotanto

Jälkituotannossa editoimme videot sopivan kokoisiksi ja pituisiksi ja viimeistelemme ne tarvittaessa teksteillä, brändin elementeillä, musiikilla tai millä tahansa mitä videon viimeistely kaipaa.

Markkinointi

Videotuotannon suunnittelussa huomioimme aina markkinoinnin näkökulmat ja tarjoamme ammattitaitoamme myös videoiden tehokkaaseen hyödyntämiseen eri markkinointikanavissa.

Mitä video maksaa?

Yksittäistä hintaa videolle on haastavaa antaa, sillä kaikki projektit ovat erilaisia. Keräsimme alle kuitenkin muutaman esimerkin, mitä videotuotantoprojektit voivat sisältää ja missä hinnoissa niissä liikutaan. Annamme aina ennen videoprojektien aloittamista yksilöllisen tarjouksen, joka muodostuu projektin laajuuden mukaan.

Laadukkaat
somevideot

Kustannustehokkaat somevideot suunnitellaan somen sisältöstrategian mukaan. Useampi videopätkä toteutetaan yhdellä kertaa.

alk. 1 200€

Vakuuttava
rekryvideo

Rekryvideo rekrytointikampanjan tueksi ja verkkosivujen rekrytointiosaan pysyväksi työnantajamielikuvaa luomaan.

alk. 3 500€

Asiakastarina
referenssiksi

Referenssivideo asiakkaan näkäkulmasta. Kattava kuvaus yhteistyöstä ja palvelusta.

alk. 7 500€

Onko sinulla jo ideaa millaiset verkkosivut tarvitset tai haluaisitko kuulla ehdotuksemme? Ota rohkeasti yhteyttä ja käydään sivustosi tilanne läpi ja voimme laskea tarjouksen verkkosivuista!

Pyydä tarjous videotuotannosta

Räätälöimme videoiden toteutuksen aina tarpeisiisi, tavoitteisiisi ja budjettiisi sopivaksi. Erikoisosaamistamme on kustannustehokkuus videotuotannossa, jolloin saat samalla rahalla monipuolista sisältöä useisiin eri kanaviin. Ota yhteyttä ja kerro videotarpeistasi!

Sami Stenman

Asiakkuusjohtaja

Tärkeitä näkökulmia

Olemme koonneet blogijulkaisuihimme vinkkejä, ohjeita ja näkökulmia liittyen videotuotantoon. Tutustu artikkeleista lisää!

Blogi

Meta kouluttaa tekoälymallejaan käyttäjien sisällöillä – mitä sinun tulisi tietää?

Meta kouluttaa tekoälymallejaan käyttäjien sisällöillä - mitä sinun tulisi tietää?
Blogi

Google selkeyttää arkaluontoisten tapahtumien määritelmää

Google päivittää sopimatonta sisältöä koskevaa käytäntöä: Arkaluontoisten tapahtumien määritelmän selkeyttäminen. Lue täältä mikä muuttuu ja miten se vaikuttaa Google-mainontaan.
Blogi

Top 7 markkinointitrendit vuonna 2024

Aika tutustua vuoden 2024 markkinointirendeihin. Listasimme seitsemän merkityksellisintä – lue täältä koko artikkeli!

UKK/FAQ - Usein kysytyt kysymykset

Vieläkö joku jäi askarruttamaan? Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin verkkosivuihin liittyen. Jos et löydä täältä vastauksia, ota rohkeasti yhteyttä!

Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ym­päristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja.
Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ym­päristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja.
Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ym­päristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja.
Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ym­päristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja.
Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ym­päristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja.
Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ym­päristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja.
Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ym­päristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja.
Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ym­päristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja.
Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ym­päristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja.
Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ym­päristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja.
Scroll to Top