Paras verkkokauppa-alusta: Shopify vai WooCommerce?

Oletko perustamassa uutta verkkokauppaa tai pohditko, palveleeko nykyinen alusta, johon verkkokauppasi on rakennettu tämänhetkisiä tarpeitasi? Kun suunnittelet verkkokaupan perustamista, yksi tärkeimmistä päätöksistä on valita oikea, eli paras verkkokauppa-alusta. Verkkokaupan rakentaminen on iso prosessi, joten valinta kannattaa tehdä huolella ja tutustua perusteellisesti eri alustojen ominaisuuksiin. Shopify ja WooCommerce ovat kaksi vahvaa vaihtoehtoa, joista molemmilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Tässä artikkelissa tarkastelemme näitä kahta verkkokauppa-alustaa ja annamme näkökulmia, jonka pohjalta pohtia verkkokauppa-alustan valintaa.

Shopify – helppokäyttöinen ja skaalautuva

Shopify on yksi suosituimmista verkkokauppa-alustoista maailmassa. Alusta on helppo käyttää, sillä se tarjoaa valmiita verkkokauppamalleja, joiden avulla voit helposti luoda ammattimaisen näköisen verkkokaupan ja personoida sen brändisi näköiseksi. Shopifyssa on myös useita integraatioita, kuten maksupalvelut ja toimituksen hallinta, jotka tekevät verkkokaupan ylläpitämisestä vaivatonta.

Shopifyn etuihin kuuluu myös sen hyvä skaalautuvuus. Alusta soveltuu erinomaisesti pienille verkkokaupoille, mutta se pystyy myös kasvamaan ja skaalautumaan suurempienkin verkkokauppojen tarpeisiin. Lisäksi Shopifyn tarjoamat maksutavat ovat monipuoliset, ja verkkokauppasi voi hyväksyä maksuja useilta eri maksupalveluilta. Oma suosituksemme maksutavaksi on kotimainen Paytrail, josta saat suomalaisen asiakaspalvelun ketterän järjestelmän tueksi.

Näiden syiden vuoksi Shopify on houkutteleva vaihtoehto verkkokaupan alustaksi, erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka haluavat nopeasti ja helposti perustaa ja hallita verkkokauppaa.

Shopifyn pienenä miinuksena on sen hieman suurempi hinta. Vaikka alusta tarjoaa useita hinnoittelusuunnitelmia, sen perushinta on korkeampi kuin esimerkiksi WooCommercen perusversio. Lisäksi Shopifyn mukauttaminen voi olla rajoitetumpaa kuin avoimen lähdekoodin alustaisella WooCommercella. Shopifystä löytyy kuitenkin runsaasti erilaisia mallipohjia, joita pystyy personoimaan.

WooCommerce – monipuolinen ja mukautuva

WooCommerce on verkkokauppalaajennus WordPressille, joka on yksi maailman suosituimmista verkkosivustoalustoista. Laajennus on ladattavissa ilmaiseksi, ja se tarjoaa laajan valikoiman lisäosia, jotka lisäävät verkkokaupan ominaisuuksia. WooCommerce on myös avoimen lähdekoodin alusta, joka tarkoittaa, että sen mukauttamismahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

WooCommercen etuihin kuuluu ehdottomasti sen monipuolisuus. Laajennus soveltuu hyvin erikokoisille ja eri alojen verkkokaupoille, ja sen avulla voit luoda juuri sellaisen verkkokaupan kuin haluat. WooCommercen miinuspuolena on sen tekninen vaativuus, jos syvää osaamista verkkokauppa-alustaan ei ole. WooCommerce vaatii hieman teknistä osaamista, joten sen käyttöönotto voi olla vaikeampaa kuin Shopifyn. WooCommerce ei myöskään tarjoa yhtä kattavaa tukea, mitä Shopify.

Miten valita oikea alusta verkkokauppaan?

Valitessasi alustaa verkkokauppaan, kannattaa suunnittelussa huomioida liiketoimintasi ja verkkokauppasi tarpeet. Jos haluat helppokäyttöisen alustan, joka tarjoaa laajan valikoiman integraatioita ja maksutapoja, Shopify on todennäköisesti sopivampi vaihtoehto. Shopify sopii myös erityisesti pk-yrityksille, jotka haluavat nopeasti perustaa ammattimaisen näköisen verkkokaupan.

Jos taas haluat täyden hallinnan verkkokaupastasi ja sen toiminnallisuuksista, WooCommerce voi olla parempi valinta. WooCommerce sopii erityisesti yrityksille, joilla on jo WordPress-sivusto, sillä sen integroiminen WordPressiin on helppoa ja nopeaa. WooCommerce mahdollistaa myös laajan mukauttamisen ja ominaisuuksien lisäämisen lukuisten laajennusten avulla.

Hinta on myös tärkeä tekijä verkkokauppa-alustaa valitessa. Jos haluat minimoida kustannukset, WooCommerce voi olla edullisempi vaihtoehto, sillä sen perusversio on ilmainen. Shopifyn hinnoittelu perustuu kuukausimaksuihin, ja sen hinta voi nousta, jos ja kun tarvitset enemmän ominaisuuksia ja integraatioita.

Muista ottaa huomioon myös oma tekninen osaamisesi ja tukipalvelun tarpeesi. Jos teknistä osaamista ei juuri ole, Shopifyn helppokäyttöisyys ja laaja tukipalvelu voivat olla tärkeimpiä tekijöitä valintaa tehdessä. Jos taas haluat täyden hallinnan verkkokaupastasi ja sinulla on jo kokemusta WordPressista, voimme suositella WooCommercea.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Shopify on hyvä valinta, jos haluat helppokäyttöisen alustan ja et tarvitse kovin monimutkaista verkkokauppaa, eli tuotteet tai palvelut joita myyt, ovat yksinkertaisia. WooCommerce on taas parempi vaihtoehto, jos haluat enemmän mukautusvaihtoehtoja ja olet valmis käyttämään aikaa oppiaksesi sen käyttöä. WooCommercen käyttäjän olisi hyvä ymmärtää edes jollain tasolla koodausta, etenkin, jos verkkokauppaan halutaan monipuolisia toiminnallisuuksia esimerkiksi tuotteiden valintaan tai tilausten räätälöintiin.

Apua verkkokaupan suunnitteluun ja perustamiseen

Haluaisitko apua alustan valintaan ja verkkokaupan perustamiseen? Meille verkkosivujen ja verkkokauppojen suunnittelussa tärkeintä on käyttäjäkokemus ja visuaalisuus, joka jää kävijän mieleen ja vahvistaa ostopäätöstä. Autamme mielellämme löytämään parhaan ratkaisun verkkomyyntisi kasvattamiseen ja liiketoimintasi eteenpäin viemiseen. Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi rohkeasti!

Tutustu myös näihin blogikirjoituksiin

Blogi

Näin rakennetaan vaikuttava brändi

Brändi on enemmän kuin pelkät logot ja värit – se on kokonaisvaltainen ...
Blogi

Google-markkinointi pitää yrityksesi mukana kilpailussa

Google-markkinointi on tehokas tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita, oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Lue ...
Blogi

Yritystapahtumat ja messut: Erotu joukosta

Syksyn myötä lähestyvät erilaiset messut ja yritystapahtumat, joissa verkostoituminen on vilkkaimmillaan. Lue ...
Scroll to Top

Brändi

Web

Markkinointi

Video

01
02

Web

03

Markkinointi

04

Video